Fot. Piekarnik Crystal White – CR 981 M WH M firmy Franke.
W piekarnikach marki Franke zastosowano nową metodę grzania Dynamic Cooking Technology (DCT), która przyspiesza nagrzewanie się tego sprzętu AGD. Błyskawiczne tempo nagrzewania sprawia, że piekarnik w efekcie zużywa zdecydowanie mniej energii.
Polecamy:
W płytach indukcyjnych zastosowano natomiast technologię Plus, która analogicznie do rozwiązania zastosowanego w piekarnikach, pozwala na zwiększenie mocy w krótszym niż zazwyczaj czasie, co jednoznaczne jest z poprawą energooszczędności – im szybciej płyta się nagrzeje, tym mniej czasu będzie musiała pracować, a przez to mniej energii zostanie zużyte.
Fot. Płyta Sinos firmy Franke.
W przypadku nowych modeli okapów za wyznacznik również obrano ekologiczną świadomość, stąd też okapy Sinos oraz Swing scharakteryzowano jako Green line. Postawienie na oświetlenie LED zamiast halogenów oraz bezszczotkowe silniki w miejsce standardowych przyczynia się do obniżenia zużycia energii elektrycznej i ograniczenia emisji dwutlenku węgla.
Fot. Okap Swing firmy Franke.
Franke poza proekologicznym myśleniem, dbającym o środowisko naturalne, nasze zdrowie oraz stan portfela, nie zapomina również o funkcjonalności i walorach estetycznych oferowanych przez siebie produktów. Stąd nowe urządzenia AGD firmy Franke charakteryzuje dopracowany, ciekawy design.
Lorem ipsum…